Politica de confidentialitate

Politica privind procesarea datelor cu caracter personal

Versiunea 02, adoptata la data de 16.05.2012

1. Informatii generale
Acest document are rolul de a informa persoanele fizice cu privire la ce tip de date cu caracter personal sunt colectate, cum si unde am putea folosi aceasta informatie, cum intelegem noi sa protejam informatia colectata, cine are acces la informatia colectata si cum pot fi corectate in timp util inadvertentele din informatia preluata. Despre noi SC Obiectiv Manager SRL (denumit in continuare operator), cu sediul social in Aleea Potaisa 5, Bl.A17, sc. D, apt.53, sect.6, Bucuresti, cod 061904, numar de inregistrare la Registrul Comertului J40/12842/2011, cod fiscal RO29278065, office@coffee4u.ro este inregistrat ca Operator prelucrari date cu caracter personal la A.N.S.P.D.C.P. (Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal) cu numarul 22854/02.05.2012. Operatorul respecta legislatia romana in vigoare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, in speta Legea nr. 677/2001 pentru protecÅ£ia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal ÅŸi libera circulaÅ£ie a acestor date, modificată ÅŸi completată ÅŸi Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal ÅŸi protecÅ£ia vieÅ£ii private în sectorul comunicaÅ£iilor electronice.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor pesonale, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor personale colectate de catre noi.

Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la Operatorul site-ului, Obiectiv Manager srl, cu sediul social in Aleea Potaisa 5, Bl.A17, sc.D, apt.53, sect.6, Bucuresti, cod postal 061904, tel. 0764.433.298 sau pe e-mail office@coffee4u.ro.

Scopul colectarii datelor este facturarea si trimiterea produsele cumparate in conformitate cu legislatia romana in vigoare, personalizarea serviciilor oferite catre dvs., informarea utilizatorilor cu privire la campanii promotionale desfasurate de operator, realizarea de tipologii ale vizitatorilor site-ului pentru optimizarea serviciilor oferite si marketing online.

2. Ce informatii colectam

Operatorul colecteaza informatii de la utilizatorii sai in trei modalitati – direct de la utilizator, din rapoartele traficului inregistrat de serverele care gazduiesc site-urile noastre si prin intermediul cookieurilor.

Date personale furnizate direct de utilizator: atunci cand va faceti un cont la Coffee4u.ro, va putem intreba care este numele dvs., care este adresa dvs. de e-mail, adresa dvs. de livrare, numarul dvs. de telefon si va putem cere alte informatii personale.

Cu cat veti furniza mai multa informatie in mod voluntar, cu atat mai bine va putem personaliza informatiile oferite la viitoarea dvs. vizita. In momentul in care doriti sa finalizati o comanda pe site-ul Coffee4u.ro, veti fi intrebati mai multe detalii legate de persoana fizica sau juridica pe numele careia trebuie sa se faca facturarea produselor cumparate de catre dvs.

Date personale din raportul de trafic al serverului: atunci cand vizitati un site web, dezvaluiti anumite informatii despre dvs., ca adresa dvs. IP, ora vizitei dvs., locul de unde ati intrat in siteurile noastre. Coffee4u.ro, ca si alti operatori, inregistreaza aceaste informatii pentru o perioada de timp determinata, de obicei in scopul prevenirii fraudelor.

Cookieuri: in ideea de a oferi un serviciu personalizat utilizatorilor nostri, Coffee4u.ro poate folosi cookieuri pentru a facilita stocarea si urmarirea preferintelor dvs. Spre exemplu, putem folosi cookieuri pentru a va putea identifica si pentru a va putea furniza informatii si servicii bazate pe preferintele pe care vi le-ati exprimat in vizitele dvs. anterioare. De asemenea, retele terte de publicitate online pot folosi cookieuri pentru a putea adapta mesajele publicitare in functie de preferintele dvs..

Cookieurile sunt fisiere de tip “.txt”, oferite browserului dvs. de un server web si stocate apoi pe hard-discul computerului dvs.. Folosirea cookieurilor este un standard actual la multe dintre siteurile importante pe care le vizitati.

Majoritatea browserelor sunt setate sa accepte cookieuri. Daca insa preferati acest lucru, puteti reseta browserul dvs. fie sa va anunte ori de cate ori primiti cate un cookie fie sa refuze chiar acceptarea cookieurilor. Trebuie insa sa aflati ca unele sectiuni ale site-ului nostru nu vor putea fi vizualizate normal daca ati setat browserul dvs. sa respinga cookieurile.

3. Cum si cand folosim informatiile

Coffee4u.ro foloseste informatia colectata de la dvs. in mai multe feluri, in functie de tipul de informatie colectat:

Informatie furnizata direct de utilizator: aceasta informatie este folosita in scopul personalizarii serviciilor oferite dvs. si a verificarii identitatii dvs. Datele sunt acordate pentru cumpararea unui produs, ele vor fi folosite pentru facturare si livrare, in conformitate cu legislatia romana in vigoare. De asemenea, in masura in care ati optat pentru primirea de newsletter de la noi, vom folosi datele primite de la dvs. pentru corecta personalizare a acestuia si informarea dvs.cu privire la ofertele Coffee4u.ro;

Informatia colectata din raportul de trafic al serverului (asa-numitele log-uri de trafic) administrat de Coffee4u.ro: acest tip de informatie ne ajuta sa identificam care sectiuni ale siteurilor noastre, respectiv care produse sunt de interes pentru utilizatori.De asemenea ne poate indica daca un utilizator s-a inregistrat de doua ori pe acest site. Coffee4u.ro colecteaza pe o perioada determinata adresele IP ale vizitatorilor sai in scopul administrarii sigure a sistemului nostru informatic, in scopul evitarii activitatilor infractionale si, nu in ultimul rand, in scopul comunicarii sabloanelor tipizate anonime ale utilizatorilor catre clientii nostri de publicitate. Operatorul nu utilizeaza datele de trafic pentru identificarea persoanelor din spatele unor adrese IP, cu exceptia cazurilor de frauda si tentativa de frauda cind ne rezervam dreptul a face acest lucru conform legii in vigoare.

Informatia colectata prin intermediul cookieurilor: Coffee4u.ro foloseste cookieuri pentru a va permite folosirea cat mai utila a serviciilor noastre si in scopul obtinerii de informatii statistice care sa ne permita imbunatatirea serviciilor noastre. Cookieurile va permit sa salvati parolele dvs. de acces si preferintele dvs. astfel incat sa nu fiti nevoit sa le introduceti din nou data viitoare cand ne veti vizita.

Toate platile facute catre Coffee4u.ro sunt procesate prin intermediului unor terte persoane, care au intreaga responsabilitate pentru prelucrarea datelor legate de plati, inclusiv datele cardului dvs. Pentru mai multe detalii va rugam sa vizitati politica privind viata privata a firmei care proceseaza cardurile SC EuroPayment Services srl, pe site-ul www.euplatesc.ro

Coffee4u.ro nu colecteaza si nu stocheaza niciun fel de informatie cu privire la datele cardului dvs.

4. Cum protejam informatiile colectate de la dvs.

Confidentialitatea si protectia informatiilor colectate de la dvs. sunt de o importanta vitala pentru noi.

Accesul dvs. la anumite servicii si informatii din cadrul siteului este protejat de o parola. Va recomandam sa nu dezvaluiti nimanui aceasta parola. Coffee4u.ro nu va va cere niciodata parola conturilor dvs in mesaje sau telefoane nesolicitate. Va sfatuim deci sa nu dezvaluiti aceasta parola peroanelor care va cer acest lucru. Mai mult, daca este posibil, trebuie sa va amintiti sa dati click pe “inchidere sesiune” din contul dvs. din cadrul serviciilor online oferite de Coffee4u.ro la sfarsitul fiecarei sesiune de utilizare a acestora. Va sfatuim de asemenea sa inchideti fereastra browserului in care ati lucrat la sfarsitul navigarii dvs. in site-urile sau serviciile furnizate de Coffee4u.ro.

Aceste sfaturi sunt destinate sa inlature accesul persoanelor neautorizate la informatiile dvs. personale sau la corespondenta dvs. atunci cand lucrati intr-o retea de computere aflata intr-un loc public (in cafenelele internet, spre exemplu).

In momentul in care noi primim informatiile transmise de dvs. insa, va garantam ca vom depune toate eforturile pentru a asigura securitatea acestora in sistemele noastre, conform standardelor de securitate impuse de legislatia romana in vigoare.

5. Cine are acces la informatiile colectate de la dvs.

De principiu Coffee4u.ro nu ofera informatia colectata unor terti fara consimtamantul dvs. expres si prealabil. Cu titlu de exceptie, anumiti terti implicati in derularea contractului cu dvs. (de ex. Firma de curierat, procesatorul de plati) pot sa aiba acces la o serie de date personale necesare pt derularea contractului.

Orice statistica privind traficul utilizatorilor nostri, pe care o vom oferi catre terte retele de publicitate, site-uri partenere, ori de monitorizare a traficului, ori serviciul Newsletter este furnizata doar ca ansamblu de date si nu include nici o data personala personal despre nici un utilizator individual.

In acelasi timp insa, Coffee4u.ro poate dezvalui informatii identificabile personal atunci cand legea prevede expres acest lucru, cand este cerut de o autoritatea competenta sau cand acest lucru este necesar pentru protejarea drepturilor si intereselor Coffee4u.ro.

In situatia folosirii unor servicii de publicitate online externe Coffee4u.ro, vom putea partaja cu acestia informatii referitoare la tipurile de utilizatori care acceseaza site-ul nostru, pentru a va oferi servicii de publicitate in directa legatura cu interesele dvs. Site-ul nostru nu va transmita in nicio situatie datele dvs personale sau orice element care va putea duce la identificarea dvs.

6. Cum se pot corecta erorile din datele colectate de la dvs.

Daca va creati un cont la unul dintre serviciile noastre, va trimitem un e-mail de confirmare prin care sa va oferim detaliile noului dvs. cont. Mesajul de confirmare va fi trimis la adresa de e-mail pe care ne-ati furnizat-o si va descrie User-ul si Parola alese de Dvs., cu ajutorul carora puteti comanda sau prin care aveti acces la datele dvs. putand modifica sau sterge datele contului pe care tocmai l-ati creat. Va sfatuim sa pastrati acest e-mail de confirmare.

7. Mesaje comerciale nesolicitate

Coffee4u.ro se pronunta impotriva trimiterii de mesaje comerciale nesolicitate pentru care nu are acordul explicit al utilizatorului. (spam). In momentul in care va inscrieti pe site-ul Coffee4u.ro va dam posibilitatea sa va abonati si la newsletter-ul nostru cu informatii despre promotiile Coffee4u.ro, prin bifarea unei simple casute. Va oferim posibilitatea de a va abona la newsletterul nostru si fara a fi un utilizator inregistrat. De asemenea, veti avea posibilitatea sa va desubscrieti in orice moment de la acest newsletter, atit printr-un link din fiecare email trimis, cat si pe pagina contului dvs de pe Coffee4u.ro.

Prezenta politica privind datelor personale a fost adoptata astazi, 16.05.2012, urmand ca in viitor, ori de cate ori o modificam, sa facem publica noua varianta pe prima pagina a websiteului Coffee4u.ro si veti primi o informare in acest sens in contul dvs. de utilizator.