Cafeaua pentru automate de cafea

Peste tot gasim informatii utile despre cafea espresso, cafea pentru filtru, cafea espresso mocca..., insa foarte putin despre cafeaua pentru automate de cafea. Aparute de foarte mult timp si foarte utile in sedii de firme, institutii publice, cum ar fi spitale sau primarii, automatele de cafea se bucura de aprecierea multora atunci cand acestea functioneaza corespunzator.

Probabil ca vi s-a intamplat sa achizitionati o cafea de la un automat de cafea si sa nu fiti multumiti de gustul acesteia. Vina nu o poarta numai calitatea cafelei, ci si aparatul. Secretul ca o cafea sa ofere un gust intens si autentic este ca automatul de cafea sa fie reglat corespunzator si curatat permanent . De ce aceasta afirmatie ? Pentru ca aceste aparate produc, in mod automat, mai multe tipuri de retete pe baza de cafea : macchiato, cappuccino, espresso, cafea latte..., deci trebuie reglate astfel incat sa se obtina fiecare gust in parte.

Cafeaua pentru automate de cafea contine de regula cafea robusta in proportie mai mare decat cafea arabica. In general, cafeaua robusta este responsabila de tarie si crema, in timp ce cafeaua arabica de aroma si densitatea cremei. Ca si pret, cafeaua robusta este mai ieftina decat arabica, deci cafeaua pentru automate de cafea este mai ieftina, insa asta nu inseamna ca o cafea la automat trebuie sa fie de proasta calitate.

Foarte multi operatori de automate de cafea ofera o cafea de slaba calitate, de regula robusta 100%. Trebuie inteles faptul ca robusta poate fi de calitati diferite, ca si arabica. Problema ca acesti operatori incarca pe aparate o cafea robusta de slaba calitate, cu un gust plat si aroma slaba.Totul din dorinta de a oferi pret in dauna calitatii. Un automat unde cafeaua se poate achizitiona la 1 leu nu ofera calitatea dorita.

Consumatorii de bauturi calde oferite de automatele de cafea ar trebui sa se informeze mai amanuntit cu privire la calitatea produselor oferite : multe automate ofera cafea instant, si toate automatele ofera produse pudre pe baza de E-uri pentru un asa-zis cappuccino, ciocolata sau ceai. Pudrele ce contin E-uri sunt total nesanatoase, iar pretul mic al bauturii, de regula 1 leu, atrage tot mai multi consumatori catre aceste automate.

Fidelizarea se face intotdeauna prin calitate. Cei care au achizitionat o data cafea buna de la automatul X si le-a placut, cu siguranta ca vor reveni si eventual vor recomanda si altora. Daca au fost dezamagiti de produs, vor ocoli acel automat.


 

Te-ar mai putea interesa