Blend de cafea espresso

Boabele de cafea din zone diferite de pe glob se mixeaza sub forma unor blenduri din varii motive. Scopul principal este sa se realizeze cupaje de cafea percepute ca o calitate superioara fata de o simpla cafea de origine. Teoretic, un mix de cafea boabe arabica ar trebui sa fie suficient pentru a transmite un gust floral, o aroma deplina , corpolenta si « aftertaste »  drept un blend reusit. Cu toate acestea majoritatea blendurilor de cafea au in compozitie si cafea boabe robusta : un motiv ar fi cel de prêt, stiind ca robusta este o cafea mai ieftina decat arabica, altul ar fi cel de asociere a unui blend de cafea cu imaginea unei marci - ex. Starbucks , ce serveste un espresso mai inchis la culoare, din boabe puternic prajite : interesul e ca un client ce agreeaza acest blend  sa nu se mai gandeasca  la o cafea espresso  ci simplu la o cafea Starbucks.

Ce e mai simplu, sa prajesti o cafea de origine ori sa creezi un blend din diverse soiuri de cafea arabica si robusta ?  Bineinteles ca e mult mai complicata asocierea diverselor soiuri : un degustator profesionist trebuie sa cunoasca o multitudine de soiuri, fiecare cu caracteristici proprii, dar care prin asociere sa ofere satisfactie marita consumatorului avizat.  Blendurile superioare au cel putin 4-5 soiuri diferite de cafea boabe in compozitia lor.

Uzual , majoritatea mixurilor de  cafea boabe espresso  au in compozitie mai multe soiuri calitative de cafea arabica din Brazilia, unele obtinute prin metoda spalata altele prin metoda uscata. Souri de cafea africana sunt adaugate pentru aciditate sau aroma florala. Boabele de cafea obtinute prin metoda uscata contribuie la aspectul cremei in cazul unei cafea espresso, pec and boabele obtinute in urma procesului de spalare adauga calitati aromatice blendului de cafea. Robusta e utilizata in unele mixuri pentru a creste corpolenta cafelei espresso,  a produce o crema mai bogata si a da o tenta mai amara cafelei.

Doresti un blend de cafea  mai dulce si aromat ?  Adauga cafea boabe din America Centrala.

Doresti mai multa corpolenta si dulceata ? E cazul sa folosesti soiuri de cafea din Indonezia.

s.a.m.d

Realizati usor ca mixarea soiurilor de cafea reprezinta o arta si nu e la indemana oricui. Nu e suficient sa cumperi un cuptor de prajit cafeaua si cativa saci de cafea verde . Arta de a produce blenduri de cafea boabe nu e la indemana oricui.

Te-ar mai putea interesa