Cafea pentru evenimente

Orice firma care ofera meniuri pentru catering evenimente doreste sa pregateasca cele mai bune preparate si bauturi, astfel incat consumatorii sa poata memora o experienta valoroasa. Cea mai mica neimplinire in asteptarile clientilor isi pune amprenta pe intregul meniu .

In cadrul listei de preparate si bauturi este foarte importanta si calitatea cafelei oferite. De multe ori o masa se termina cu o cafea si cum ultima experienta gustativa conteaza, cafeaua poate innobila sau dimpotriva anula calitatea felurilor de mancare oferite pana atunci.

O serie de firme ce organizeaza evenimente ofera cafea espresso, considerand aceasta reteta o oferta valoroasa ce nu poate lipsi dintr-un meniu premium. Departe gandul de a detrona espresso-ul din preferintele consumatorilor, dar cunoscatorii stiu ca reteta espresso nu este o reteta infailibila si de neinlocuit. Mai ales la un eveniment cu cateva sute de persoane !

Un espresso adevarat inseamna 30 ml cafea iar acesta se consuma in maxim 2 minute de la preparare ! Daca trec mai multe minute dispare crema, iar cafeaua se raceste. Ori, cand ai de preparat manual 100-300 de cafele poti garanta calitatea fiecarei cesti ? 

Un filtru cafea profesional de 2,2 litri produce odata cca 22 de cafele de 100 ml iar termosul in care se depoziteaza cafeaua preparata tine cafeaua fierbinte cel putin 15 ore !   5 termosuri cu cafea pot deservi cel putin 100 de persoane simultan.   Cafeaua la filtru este o cafea buna ieftina prin pretul de cost al cantitatii de cafea utilizata - 70m grame- dar asta nu inseamna ca discutam de o cafea slaba calitativ, ci dimpotriva. Utilizam cafea premium arabica, care datorita parametrilor aparatului filtru necesita o cantitate de doar 70 grame cafea macinata la prepararea a 2,2 litri de cafea.

Costul unei cesti de cafea filtru astfel preparata nu depaseste 0,35 lei cu tva !

 

 

Te-ar mai putea interesa