Cafeaua consumata de studenti

Mare parte dintre studenti incep sa invete cu  cateva zile inainte de examen. Metoda aceasta poate ajuta pe moment , dar cunostintele asimilate nu le raman in minte mult timp. "Invatatul trebuie sa fie un exercitiu permanent, altfel nu se poate ajunge la performanta intelectuala de care ai nevoie in sesiune", spune dr. Radu Mihailescu, directorul Spitalului de Psihiatrie "Alexandru Obregia" din Bucuresti. Este de dorit sa se dezvolte memoria pe termen lung, iar acest lucru se poate realiza invatand permanent.

Un student ce foloseste memoria pe termen scurt stocheaza  informatiile intr-un alt "sertar" decat ar trebui, explica medicul psihiatru. Nici "memoratul" pe timpul noptii nu este o solutie, daca studentul nu face acest lucru in mod frecvent. "Noaptea, efortul invatatului este mai mare din cauza ca studentul trebuie sa faca fata si ritmului biologic, iar asta in detrimentul altor parametri cognitivi, cum ar fi atentia si memoria. In perioada sesiunii, se consuma cantitati mari de cafea, care doar alunga somnul, fara a afecta pozitiv performante intelectuale. Nici rezistenta la oboseala nu creste odata cu consumul unor cantitati mari de cafea.

Un efect secundar al consumului excesiv de cafea pe timpul noptii il poate constitui si inducerea unei stari de anxietate, si care cumulata cu agitatia si emotiile dinaintea examenului, pot provoca un atac de panica. Corect ar fi ca studentul sa aloce zilnic 2-3 ore pentru studiu. Indicat ar fi ca tanarul sa doarma noaptea, nu ziua, si in nici un caz sa nu utilizeze somnifere.

Mai multe despre cafeaua fara cofeina !

Sursa : dupa un articol din www.adevarulonline.ro/29.03.2005

Te-ar mai putea interesa