Cafeaua de dimineata

Multi dintre cei care adora cafeaua dimineata la prima ora fac primul drum la bucatarie dupa ce coboara din pat : unii deschid espressorul, altii incalzesc apa in ibric, fiecare dupa preferinte si posibilitati.

Majoritatea servesc in fiecare dimineata o cafea buna inainte de orice altceva pentru un plus de energie. Devine motivant gandul ca ceva mai placut te asteapta dupa somnul dulce de dimineata.

Cum influienteaza aceasta prima cafea organismul nostru ?

Aportul de energie se simte aproape imediat datorita stimularii adrenalinei : pupilele se dilata iar vederea capata acuitate. Da, simti ca aceasta cafea te rupe de mirajul patului, mai ales daca trezirea a fost la o ora foarte matinala.

Parca si neuronii incep sa se miste mai bine, iar momentul ne permite sa ne punem gandurile in ordine pentru ziua ce incepe. De fapt este efectul cresterii tensiunii si a pulsului : ne simtim mai alerti, gata de start.

Cafeaua bauta pe stomacul gol parca isi indeplineste mai rapid rolul stimulent in trecerea de la o stare la alta, nu vi se pare ? E ca butonul de la calculator care odata apasat initiaza trecerea acestuia de la Off la On in cateva secunde. Cu toate acestea, in timp, aciditatea generata de cofeina poate afecta stomacul, ducand la balonare si dureri .

Unii numai cat simt mirosul cafelei si viziteaza toaleta ! E adevarat ca unii compusi ai cafelei stimuleaza colonul, si nu e vorba de cofeina, pentru ca si efectul cafelei decofeinizate e cam acelasi.

Dupa un articol din Unica.ro

Te-ar mai putea interesa