Cofeina stimuleaza memoria

Se stie despre cofeina ca are un efect benefic pentru sanatate prin diminuarea oboselii, imbunatatirea timpului de reactie si crearea unei stari de optimism si buna dispozitie. Bineinteles, daca discutam de doze normale si nu exagerari in consum.

Recent, un articol publicat in revista Nature Neuroscience arata ca s-au facut studii avansate privind influienta cofeinei privind stimularea memoriei pe termen lung.
Aviz studentilor, si nu numai.


Cercetatorii au lucrat pe un esantion de subiecti carora le-au fost prezentate imagini cu obiecte diferite, pe care trebuiau sa le grupeze in doua categorii.
Dupa un timp scurt, li s-au oferit la intamplare pilule cu 200 mg cofeina sau tablete placebo.
A doua zi li s-au oferit imagini noi alaturi de cele din ziua precedent, fiind rugati sa le identifice. Cei care au luat pilula cu cofeina s-au descurcat mai bine decat cei care au luat tablet placebo.
Interesant e faptul ca experimentele s-au facut cu doze diferite de cofeina : 100 mg, 200 mg si 300 mg. Subiectii au performat cel mai bine la doza de 200 mg. In cazul dozelor de 100 mg si 300 mg nu s-au observant imbunanatiri semnificative.
Concluzia a fost ca efectul cofeinei privind stimularea memoriei pe termen lung este vizibil pentru o doza zilnica de 200 mg cofeina.
Un espresso contine intre 50-70 mg cofeina.
O ceasca de cafea la filtru contine 100-120 mg cofeina.

Mai multe detalii despre cofeina !

Sursa : http://medlive.hotnews.ro/
 

Te-ar mai putea interesa