Curatare expresor cafea

Indiferent ca vorbim de un expresor cafea profesional sau unul casnic ce utilizeaza cafea gata macinata, curatarea si intretinerea periodica a acestora contribuie direct la obtinerea unei  cafele  espresso de calitate.

Pentru cei care utilizeaza zilnic un expresor cafea , curatarea acestuia la incheierea activitatii inseamna respectarea unor minime cerinte :

1/ Curatarea portfiltrelor si depozitarea  lor intr-un vas cu apa calda pana a 2-a zi.

2/ Curatarea cu o perie a duzelor de iesire a apei de la suportul filtru.

3/ Curatarea duzelor de abur cu o carpa umeda.

4/ Clatirea tavei colectoare.

5/ Curatarea corpului expresorului si a zonei pentru cesti calde.

6/ In cazul unui expresor profesional, cafeaua boabe si cea macinata ramase se vor stoca in pungi inchise, la rece.

7/ Expresorul profesional se opreste doar daca nu se foloseste a 2-a zi : se tine in stand-by de la o zi la alta.

 

Alte operatiuni de intretinere periodice pentru un expresor profesional :

 

1/ Saptamanal se curata sitele din grupul de preparare cu o carpa si un detergent special.

2/ Saptamanal se curata containerul pentru boabe cu detergent neutru.

3/ Saptamanal se curata cu o perie dispozitivul de dozare al macinatorului.

4/ Lunar se verifica gramajul unei dozari de cafea prin cantariri repetate.

5/Lunar se degreseaza sitele din portfiltru cu un burete abraziv.

6/Lunar se regenereaza dedurizatorul, folosind sare industriala.

7/ La 3 luni se verifica gradul de uzura a barei de la knock-box, unde se depoziteaza deseurile de cafea. 

Te-ar mai putea interesa