Despre cafea boabe

Exista o diferenta intre o cafea boabe ce se rasneste pentru a se utiliza in retete de cafea filtru, si cafea boabe pentru espresso.

Boabele  de cafea pentru espresso trec printr-un proces de prajire mai indelungat decat la o cafea boabe obisnuita, astfel incat uleiurile sunt mai vizibile pe suprafata boabei , aceasta capatand un aspect inchis si lucios.

Amestecul de cafea boabe pentru espresso poate fi un mix din mai multe soiuri de cafea arabica, sau un amestec din soiuri de cafea arabica si robusta. Atat cafeaua arabica cat si cafeaua robusta pot fi de o calitate mai buna sau mai putin buna, rezultand pentru cunoscatori cea mai buna cafea espresso, sau o cafea espresso de calitate medie.

Cafeaua arabica ofera pentru o cafea espresso cel mai echilibrat compromis intre aroma, aciditate si gust , pe cand cafeaua robusta concura la crearea aspectului cremos, atat de apreciat la un espresso.

Diferenta de pret intre diferite blenduri de cafea boabe espresso e data de calitatea boabelor de cafea precum si de proportia dintre cafea boabe arabica si cafea boabe robusta prezente in mixul respectiv. De aceea nu putem vorbi de cel mai bun pret pentru o cafea boabe espresso fara a compara mixuri si calitati asemanatoare de cafea.

 

Te-ar mai putea interesa