Espressor profesional

Un espressor profesional  de cafea poate fi semiautomat sau automat.

La cel  semiautomat barista intervine la determinarea  volumului de cafea in ceasca prin actionarea manuala a butonului de pornire/oprire. In cazul unui espressor profesional automat, barista doar porneste procesul de infuzie, aparatul fiind setat sa respecte un volum de cafea determinat.

Investitia intr-un espressor profesional este relativ mare, depasind 2,000 euro si chiar 10,000 euro la unele marci de espressoare.

O cafea espresso este rezultatul infuziei unei cantitati de 7 gr. cafea macinata cu apa fierbinte la 90 grade, presiune de 9 atm. timp de 20 sec.  Din acest motiv espressorul profesional este o masinarie complexa formata din :

-          Dedurizator apa – are rolul de a scade duritatea apei si a prelungi viata espressorului

-          Boiler din cupru ce contine 70% apa fierbinte si 30% abur, la 1 atm. si 120 grade celsius

-          Pompa volumetrica de 9 atm.

-          Indicatori de nivel si presiune

-          Supape

-          Suporti filtre – in functie de numarul acestora espressorul poate fi cu un grup sau mai multe grupuri

-        Filtre cafea - portfiltre

Un espressor profesional automat cu doua grupuri este reprezentat mai jos :

espressor profesional cu doua grupuri

Te-ar mai putea interesa