In cautarea cafetierei potrivite

Alegerea unei cafetiere nu este o treaba simpla avand in vedere oferta variata pe care o gasim pe piata. Bineinteles, ca la prima vedere, suntem tentati sa alegem cafetiere in functie de tipul de cafea pe care-l preferam. Lucru cu totul justificat, tinand cont de faptul ca putem savura un espresso, o cafea la filtru, un espresso mocca sau o cafea la presa. Gusturile nu se discuta, spune o vorba din batrani, asa ca producatorii si cunoscatorii de cafea buna au inventat aparate de cafea pentru prepararea fiecarui tip de cafea in parte.

In acest sens, gasim cafetiere tip filtre de cafea . Modul de preparare este urmatorul : intr-un mic boiler, apa este fiarta pana la 90-95 de grade si apoi picurata peste cafeaua macinata ce se afla intr-un suport. Rezultatul se strange intr-un bol ce se alfa sub recipientul cu cafea. Desi filtrele de cafea sunt insotite de filtre permanente, este recomandabil sa folositi si filtre din hartie ca sa obtineti o cafea fara sedimente.

Cafetiere tip espressoare cafea. Acestea sunt de doua feluri : cele care folosesc cafea macinata si cele full automate cu macinator incorporat pentru cafea boabe. Modul de preparare este acelasi : apa este incalzita si fortata sa treaca cu o presiune de 9 bari peste 7 gr de cafea espresso, timp de 20 de secunde. Diferenta dintre espressoare manuale si automate conta in faptul ca cele manuale folosesc cafeaua macinata, in timp ce espressoarele full automate macina direct cafeaua in aparat si va ajuta sa obtineti si o varietate de retete de cafea: cafea latte, macchiato, cappuccino. Datorita rapiditatii si gustului autentic, espressoarele sunt aparate de cafea preferate de baruri, restaurante si chiar birouri.

Pentru toti cei care prefera gustul autentic al retetei espresso moka, cu siguranta ca o cafetiera italiana este ceea ce aveti nevoie. Orice espressor moka este format din 3 componente : un rezervor de apa situat in partea de jos a aparatului, o parte de mijloc care este de fapt un filtru in care este asezata cafeaua mocca si partea in care se colecteaza cafeaua, in partea superioara. Procedeul este apropiat de cel de infuzie, iar rezultatul este unic si original.

Infuzia de cafea se obtine cu ajutorul unei cafetiere numite french press sau presa cafea. Aceasta este constituita dintr-un vas cilindric din sticla rezistent la temperaturi foarte mari de peste 100 grade Celsius care este acoperit cu un capac din plastic. Printr-un orificiu al capacului trece o tija metalica care are atasat la capat un dispozitiv filtrant. Pe fundul vasului uscat se pune Cafeaua macinata peste care se toarna apa fierbinte la 90-95°C. Se inchide vasul cu capacul in care tija se apasa pana dispozitivul filtrant atinge suprafata lichidului.

Decizia alegerii unei cafetiere potrivite va apartine, insa este bine sa stiti ca o ceasca de cafea filtru are aproximativ 115 miligrame de cofeina, un expresso cca 70 miligrame, iar o cafea produsa cu moka pot se situeaza intre primele doua.
 

 

Te-ar mai putea interesa