Sfaturi pentru prepararea cafelei

O cafea buna Imping’s Kaffee poate fi pusa in evidenta si de metoda pe care o utilizati de obicei in obtinerea bauturii dorite.

Cateva sfaturi pentru a atinge o calitate superioara cand preparati cafea acasa:
•     Modalitatea in care se macina (in cazul in care utilizati cafea boabe, si nu cafea macinata).  Astfel, macinarea fina este potrivita prepararii la ibric si la espressor,macinarea medie pentru cafeaua la filtru, iar cea grunjoasa  pentru cafeaua la presa de cafea (french press).
•     Calitatea apei : pentru ca reprezinta 98% din componenta unei cesti de cafea, apa contribuie la gustul cafelei. Acesta este motivul pentru care trebuie sa folositi la prepararea cafelei apa curata si fara impuritati. Apa imbuteliata este foarte potrivita pentru prepararea unei cafele aromate care sa va trezeasca dimineata, sa va dea energie pe perioada intregii zile sau pe care sa o serviti musafirilor, cand sunteti vizitati.
•     Prospetimea cafeleiimportanta este depozitarea acesteia, cei mai mare dusmani pentru o cafea proaspata fiind umezeala, caldura, lumina si prezenta oxigenului. Imping’s Kaffee utilizeaza ambalajul negru, fara aluminiu, prevazut cu supapa de unic sens pentru eliminarea bioxidului de carbon emis de cafea in urma procesului de imbatranire, si oprirea intrarii oxigenului in punga. Pentru o depozitare corespunzatoare, puteti utiliza o cutie metalica pastrata in dulap.
•     Proportiile (apa/cafea) : in procesul de preparare a cafelei trebuie respectate anumite proportii de care depind aroma si taria cafelei. De regula se utilizeaza o cantitate minima de doua lingurite de cafea macinata (sau o lingura plina) la o ceasca de 120 ml apa.
•     Cafeaua gata preparata se poate pastra mai mult timp in termos.

 

Te-ar mai putea interesa