Retete delicioase de cafea

Fiind prezenta in viata oamenilor obisnuiti, a celor din sfera politicului sau a artistilor, cafeaua a determinat de-a lungul timpului multe citate care ii lauda calitatile. Stephanie Piro spune despre cafea ca in spatele oricarei femei de succes se afla o cantitate considerabila de cafea. Sheik Abd al-Kadir considera ca nimeni nu poate intelege adevarul pana nu gusta din licoarea minunata numita cafea.

Cafeaua poate fi servita sub diverse forme, sortimente si retete. Va oferim cateva retete cafea ce pot fi preparate rapid si au o savoare aparte. 

Puteti prepara o cafea iute folosind cafeaua Imping’s Kaffe astfel: in 50 ml espresso se presara 1 praf de scortisoara, 1 praf de cardamon, 1 lingurita de zahar, 200 ml lapte si din nou scortisoara pentru ornat.

O alta reteta de cafea este cea de latte machiatto. Ingredientele necesare pentru prepararea acestei retete de cafea sunt urmatoarele : 50 ml lapte rece, 150 ml lapte cald, 3 lingurite zahar brun, 2 lingurite cu varf de cafea proaspat macinata, 50 ml apa si 3 linguri de frisca.

Se pune apa la fiert si, dupa ce fierbe, se adauga cafeaua macinata si zaharul brun. Cand da in clocot, se opreste focul si se lasa la decantat, dupa care se strecoara. Se bate laptele cald spuma cu mixerul sau utilizand un aparat de spumat laptele. Intr-un pahar se toarna laptele rece, apoi laptele cald batut spuma, cafeaua, se amesteca usor si se decoreaza cu frisca.

Va place reteta Irish coffee servita in pub-uri insa v-ar placea sa o preparati si dumneavoastra acasa? Ingredientele necesare acestei retete de cafea sunt urmatoarele : 3 parti de Irish Whiskey, 5 parti de cafea fierbinte, 2 parti de frisca lichida proaspata si 1 lingurita de zahar brun . Se poate prepara astfel o cantitate de aproximativ 200 ml bautura pe baza de cafea .

Puneti frisca la rece. In pahar puneti cantitatea de cafea fierbinte amintita mai sus, impreuna cu o lingurita de zahar brun; amestecati rapid si adaugati Whiskey. Adaugati frisca rece. Este important ca frisca sa ramana la suprafata si sa nu se amestece cu cafeaua. Cind se bea din pahar trebuie sa se simta raceala de la frisca si fierbinteala cafelei.

Aceste retete de cafea le puteti incerca singuri, folosind ca ingredient cafeaua Imping’s Kaffe. Incercati retete de cafele pentru zile cu rasfat!

Te-ar mai putea interesa