Specialitati de cafea

Ce se intelege prin specialitati de cafea ?

Conform Wikipedia, "specialitati de cafea" este un termen folosit pentru prima data de catre Erna Knutsen in 1974 pentru a descrie cele mai aromate boabe de cafea cultivate in conditii speciale. Specialitate cafea descrie ca termen o cafea gourmet sau o cafea premium. An de an specialitati cafea de la Imping's castiga premii de calitate in Germania. 


Cum percepem calitatea unor specialitati de cafea ?

In primul rand o cafea buna nu este o cafea ieftina ! Atat cafeaua arabica cat si cafeaua robusta pot fi de calitati diferite, provenite din tari ce cultiva soiuri superioare sau inferioare, ca in orice cultura. De aici rezulta o prima diferenta intre preturile materiilor prime si a conditiilor de cultivare.


In al doilea rand e vorba de reusita unor blend-uri data de priceperea specialistilor de a le crea in functie de metoda de preparare agreata de consumator precum si de gustul , aroma, corpolenta si aciditatea pe care consumatorul le percepe in functie de criterii personale. De aceea se spune ca gustul nu se discuta, pentru ca toti factorii enumerati mai sus reprezinta pentru consumator cafeaua care-i place.


In al 3-lea rand e vorba de o calitate constanta pe care un consumator avizat, odata ce a agreat un blend, o doreste fara modificari sesizabile in fiecare ceasca.


Imping’s Kaffee creeaza specialitati de cafea pentru gusturi diferite , utilizand numai cafea arabica si cafea robusta de cea mai buna calitate , mentinand la un nivel constant calitatea produsului finit. 

Te-ar mai putea interesa