Oferta cesti pentru cafea

Cesti de cafea

Cand discutam despre cesti de cafea  totul capata importanta : de la forma si marime pana la materialul din care sunt fabricate. O cafea filtru sau un espresso ideal nu pot fi percepute  decat intr-o ceasca ideala.
 
Forma unei cesti de cafea
 
Desi exista o diversitate de forme,  in cazul cestilor de cafea  espresso majoritatea sunt mai inguste la baza si mai deschise la gura. Cea mai utilizata forma este cea  conica, cu baza mica suport. Suprafata mai mare la gura are rolul de  punere in evidenta a aspectului  cremei , pe cand baza mai ingusta contribuie la  pastrarea unui gust mai intens la consumul cafelei.
 
Marimea unei cesti de cafea
 
O ceasca de espresso trebuie sa aiba o capacitate de 60-90 ml si trebuie prevazuta cu toarta. Poate parea superfluu, dar aceasta cerinta este reglementata de catrea WBC (Campionatul  Mondial  Barista). Capacitatea redusa a unei cesti de cafea espresso are ca motiv necesitatea reducerii suprafetei de schimb a caldurii bauturii din ceasca cu mediul ambiant, cu alte cuvinte intarzierea racirii cafelei din ceasca.
 
Cesti din portelan
 
Pentru evitarea pierderii caldurii  se utilizeaza cesti portelan. Portelanul e un bun izolator. Pentru a mentine bautura calda cat mai mult timp, ceasca trebuie preincalzita. Chiar  daca cestile stau pe un suport preincalzit al aparatului, inainte de utilizare trebuie spalate cu un jet de abur fierbinte de la aparat. Portelanul mai are o caracteristica, si anume mentinerea compacta a cremei cafelei espresso : frecarea cu peretii cestii nu permite disiparea cremei. Sunt recomandate cestile de cafea din portelan ars la temperaturi inalte, care e mai durabil.